Kooktermen

 
There are 24 entries in this glossary.
Search for glossary terms (regular expression allowed)

Glossaries

Term Definition
Spatelen


Luchtig door elkaar scheppen van twee of meer mengsels met behulp van een spatel.

Hits - 1421
Spoom

Schuimig sorbetijs waaraan eiwitschuim wordt toegevoegd.

Hits - 1474
Stomen

Gaar maken met stoom bestaat erin de voedingmiddelen in een vergiet, draadmantje of op een rooster te plaatsen boven een kokende vloeistof. Er bestaan ook toestellen om te stomen, zelfs stoomovens zijn in sommige keukens reeds ingebouwd.

Hits - 2057
Stoven

Gaar maken in een gesloten pan met weinig of geen vloeistof.

Hits - 2046
Stropen

Verwijderen van het vel van hele vissen of visfilets.

Hits - 1456
Sudderen

Op een heel zacht vuurtje laten koken.

Hits - 1897
Sueren

Laten zweten, vocht laten verliezen zonder te kleuren.

Hits - 1871
Suikerstroop

Mengsel van suiker en water dat wordt verhit tot de suiker is gesmolten.

Hits - 2096
Suprèmes

Borststukken van gevogelte, ook wel tongfilets.

Hits - 1336