Blinde vinken op Luikse wijze
  • donderdag 12 april 2018
  • 7998
Blinde vinken op Luikse wijze
 Blinde winken met een sausje van Luikse stroop.
 
Categorie: Hoofdgerechten Varkensvlees
Seizoenen: Winter
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Crêpes suzette
  • dinsdag 13 maart 2012
  • 14382
Crêpes suzette
Traditionele pannekoeken met suiker, stroop,... beu? Maak dan eens deze crêpes suzette, geflambeerd met Grand Marinier.    
Categorie: Desserts Peter Van Asbroeck Pannenkoeken Klassiekers
Keuken type Frans
Seizoenen: Winter Herfst
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Croque met witloof, cheddar en gandaham
  • vrijdag 20 januari 2012
  • 25124
Croque met witloof, cheddar en gandaham
Een Belgische croque, met belgisch witloof en belgische gandaham. Zeker als je de cheddar dan nog vervangt door Oud Brugge.    
Categorie: Croque, Panini Lunch Jeroen Meus
Keuken type Belgisch
Seizoenen: Winter Herfst
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Hazelnootkonijn met kool en zoete aardappel
  • dinsdag 05 november 2019
  • 22226
Hazelnootkonijn met kool en zoete aardappel
Konijnerug met hazelnootpasta en hazelnoten, een lekker winters gerecht.    
Categorie: Hoofdgerechten Konijn
Seizoenen: Winter
Moeilijkheid:
Vrij moeilijk
Hete Bliksem
  • zondag 10 februari 2019
  • 11163
Hete Bliksem
"In Haspengouw groeide ik op tussen de fruitbomen en dieren op de boerderij van mijn ouders. Ik herinner me levendig dat, nadat ik mijn vader had geholpen in de koeienstallen, we naar de fruitboer...
Categorie: Hoofdgerechten Rundvlees Varkensvlees Oven
Keuken type Belgisch
Seizoenen: Winter Herfst
Voorbereidingstijd:
30m
Kook:
30m
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Lauwwarme aardappelsalade met bosduif
  • dinsdag 13 maart 2012
  • 21440
Lauwwarme aardappelsalade met bosduif

Een niet alledaags ingrediënt, Bosduif. Best is het proberen waard.

Categorie: Hoofdgerechten Salades Bosduif
Keuken type Belgisch
Seizoenen: Winter Herfst
Moeilijkheid:
Vrij moeilijk
Mosselen met basilicum en witbier
  • zondag 18 maart 2012
  • 21142
Mosselen met basilicum en witbier

Mosselen typisch Belgisch met witbier en Basilicum

Categorie: Hoofdgerechten Jeroen Meus Mosselen
Keuken type Belgisch
Seizoenen: Zomer Winter
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Rosbief met sjalotten
  • donderdag 13 december 2018
  • 4962
Rosbief met sjalotten
Categorie: Hoofdgerechten Rundvlees
Seizoenen: Herfst Winter
Voorbereidingstijd:
10m
Kook:
35m
Klaar in:
1h
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Tortillataart
  • zaterdag 06 december 2014
  • 13024
Tortillataart

Een taart, maar een hartige met een Mexiaanse invloeden.

Categorie: Hoofdgerechten Kalfsvlees Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Oven
Keuken type Tex Mex
Seizoenen: Winter Herfst
Voorbereidingstijd:
30m
Kook:
20m
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Witloof roomsoep
  • donderdag 09 november 2017
  • 3452
Witloof roomsoep
 Een heerlijk witloofsoepje met appel.
 
Categorie: Soep
Seizoenen: Winter Herfst
Moeilijkheid:
Gemakkelijk