Blinde vinken op Luikse wijze
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
 Blinde winken met een sausje van Luikse stroop.
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Varkensvlees
Seizoenen Winter
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

4 Blinde Vinken
2 Uien
2 el Boter
4 el Rozijnen
4 el Luikse Siroop
4 dl Vleesbouillon
2 el Azijn
2 Bouquet Garni (kruidenpakketjes)

Blinde vinken op Luikse wijze Aanwijzingen

    Smelt de boter in een pan en bak de vinken bruin aan alle kanten.
    Zet het vuur laag en laat verder garen +/- 10 min.
    Kruid met peper en zout en hou warm.
     
    Smelt boter in dezelfde pan en snij de in ringen gesneden ui en kan ze in de pan glazig.
    Voeg het kruidenboeket ( bouquet garni ) toe en laat 10 min; sudderen op een zacht vuurtje.
    Roer er de azijn onder. 
     
    Voeg de bouillon en de Luikse siroop toe.
    Breng aan de kook en laat 5 min. sudderen.
     
    Meng er op het laatste de rozijnen onder.
     
    Serveer met kroketjes.
     

Recept notities

 Warm een doos peren op siroop op en server met de blinde vinken.
 

Meer details

Website http://www.okay.be
Bron Okay

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept