Schorsenerenstamppot met Herve kaas en kalfsvlees
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Een stamppot van schorseneren met Herve kaas en mals kalfsvlees.
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Kalfsvlees
Seizoenen
Keuken type Belgisch
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

500 g Schorseneren
800 g Aardappelen
1 dl Room
1 Eierdooier
Nootmuskaat
Peper en zout
100 g Herve kaas, zachte
1 scheutje Melk
800 g Kalvsvlees

Schorsenerenstamppot met Herve kaas en kalfsvlees Aanwijzingen

    Kuis de schorseneren.
    Snij ze in  stukken van 4 cm.
    Kook 10 min. in lichtgezouten water met een scheutje melk.
    Giet ze af.
     
    Kook de aardappelen in lichtgezouten water..
    Pureer ze samen met de room, ei.
    Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
     
    Bak het vlees gekruid met peper en zout in een kleefpan.
    Doe op het einde een scheutje water in de pan en week het aanbaksel los.
    Zo heb je wat saus.
     
    Snij de korsten van de herve kaas.
     
    Voeg hem bij de schorseneren.
     

Recept notities

 Doe een scheutje melk bij de schorseneren als je ze kookt. Dat gaat verkleuring tegen.
 

Meer details

Website http://www.okay.be
Bron Okay

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept