Roodbaars met knolselder puree
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
 Roodbaars gebakken in olijfolie met knolselderpuree.
 
Kook

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Roodbaars & Zeebaars
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

4 Roodbaarshaasjes
1 Knolselder
1 plantje(s) Platte Peterselie
800 g Aardappelen
2 dl Lichte Room
2 el Bloem
3 el Olijfolier
Nootmuskaat
Peper en zout

Roodbaars met knolselder puree Aanwijzingen

    Schil de aardappelen en de knolselder, snij in stukken.
    Snipper de peterselie fijn.
     
    Dep de roodbaarshaasjes goed droog en wentel in de bloem.
    Kruid ze met peper en zout
     
    Kook de aardappelen in licht gezouten water.
    Giet af.
     
    Kook intussen de knolselder in de room voor +/- 10min.
     
    Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de vis 3 à 4 min. goudbruin aan elke kant.
     
    Voeg 2 min voor het einde een lepel olijfolie toe en bak de peterselie mee voor 1 min.
     
    Pureer de aardappelen en meng er de knolselder onder.
    Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
    Voeg eventueel extra room toe om de puree wat smeuïger te maken.
     
    Werk af met de gebakken peterselie
     

Recept notities

 
 

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Meer details

Website http://www.okay.be
Bron Okay

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept