Carré van melklam puree van erwtjes asperges en croque van appel met buikspek
Moeilijk
Vrij duur
Een heerlijk recept met zacht melklam, Belgische asperges en appel.
 
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Lamsvlees Frank Theunen
Seizoenen Lente
Keuken type Frans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

4 Melklam carrés
100 Erwtjes
1 dl Kippenbouillon
1 dl Bruine fond
4 Appels (Jonagold, ...)
100 g Buikspek
1 bot Witte Asperges

Carré van melklam puree van erwtjes asperges en croque van appel met buikspek Aanwijzingen

    • Bak de carrés mooie roze
    • Schil de asperges en kook ze beetgaar in wat gezouten water.
    • Pureer de erwtjes met de kippenbouillon.
       
    • Bak het buikpek krokant en laat het uitlekken.
    • Snij schijfjes van de appel en leg hier het buikspek tussen.
    • Warm alles op en dresseer zoals op de foto.
     

Recept notities

Serveer hierbij eventueel een 'fondant-aardappel' : een aardappel gegaard in kippen bouillon in de oven.

Wijntip : De chef schenkt hierbij graag een Côtes de Thongue 'Languedoc' van domaine La Clef, een wijngaard met het Ecocertlabel van de Agriculture Biologique.

 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept