Penne Bolognese met kaassaus
Heel gemakkelijk
Goedkoop
Comfortfood dat iedereen lust: een ovenschotel met pasta, bolognesesaus en kaassaus.
 
 
Bereiding

Kook

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pasta's Hans @ DeKookbijbel.be Jeroen Meus Oven Ariane @ DeKookbijbel
Seizoenen

Ingrediënten

Voor 4 Personen

--- Becamel/Kaussaus ---

100 g Emmental
7 dl Melk
40 g Bloem
30 g Boter
400 g Noormuskaat
Limoensap

--- Pasta ---

400 g Penne Belcampi

--- Bolognese saus deluxe ---

5 dl Pasta
400 g Tomatenblokjes, blik
3 takje(s) Tijm
1 takje(s) Rozemarijn
1 takje(s) Salie
1 dl Rode Wijn
70 g Tomatenpuree
100 g Zongedroogde tomaatjes
2 teentje(s) Knoflook
1/2 Chilipeper
2 Ui(en)
Olijfolie
Oregano
Paprikapoeder
Peper en zout

Penne Bolognese met kaassaus Aanwijzingen

    Bak het gehakt in de olie.

    Pel en snipper de uien. Snipper de chilipeper zonder de zaadjes.
     
    Schep het vlees uit de pan en houd apart. Stoof de ui en de chili in dezelfde vetstof.
     
    Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes. Doe de pulp ook in de pan en laat meestoven.
     
    Hak de zongedroogde tomaten wat fijner en doe ze in de pan. Voeg er het gehakt opnieuw aan toe en laat de tomatenpuree even meestoven.
     
    Bevochtig met de rode wijn en laat volledig droog koken.
     
    Een takje salie een takje rozemarijn enkele takjes tijm gedroogde oregano paprikapoeder.
    Rits de salie, rozemarijn en tijm van de takjes en hak de kruiden wat fijner. Doe ze in de pan. Kruid verder met gedroogde oregano en paprikapoeder.

    Doe er de tomatenblokjes en de passata bij en laat pruttelen op een zacht vuur.
     
    Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de penne beetgaar.
     
    Smelt de boter in een kookpot. Doe er de bloem bij en roer om. Laat even meebakken.
    Giet er de melk bij en breng al roerend aan de kook. Laat de saus binden.
    Meng een deel van de gemalen Emmentaler door de saus.
    Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en enkele druppels limoensap.
     
    Verwarm de ovengrill.
     
    Meng de pasta met de tomatensaus en schep hem in een grote ovenschaal.
     
    Doe er de kaassaus over. Strooi er de rest van de geraspte kaas over.
     
    Gratineer onder de ovengrill tot er een goudbruin korstje op komt.
     

Recept notities

 
 

Meer details

Website
Bron Jeroen Meus

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept