Ballekes in tomatensaus à la opa
Gemakkelijk
Goedkoop

Ballekes in tomatensaus, een klassieker en vele eigen recepten. Dit is eentje van mijn papa.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Kalfsvlees Varkensvlees Hans @ DeKookbijbel.be Stoofpot
Seizoenen
Keuken type Belgisch
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten Tomansaus

2 kg Verse tomaten, gepeld in stukjes)
1 blik Tomaten stukjes
1/4 Raapselder / Knolselder
1 Ui, grote
2 Wortelen, grote
1 Puntpaprika
Peper en zout
Laurier
1 snuifje Tijm
Italiaanse kruiden

--- De Ballekes ---

600 g gemengd Gehakt
Zongedroogde tomaatjes
1 Sjalot
Peper en Zout

Ballekes in tomatensaus à la opa Aanwijzingen

  1. Alles heel fijn snijden en stoven in wat boter of olijfolie.
  2. Doos gepelde tomaten bijvoegen.
  3. Peper, zout, laurier, thijm en en Italiaanse kruiden toevoegen en laten sudderen.
  4. Balletjes maken, kruiden naar goesting (sjalotje, droog tomaatje fijnsnijden en mengen)
  5. Balletjes bij saus doen en tijdje laten sudderen.

Meer details

Website
Bron Opa Francis

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept