Salade van kip cajun en guacamole
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Heerlijk gekruide kipfilets met cajun, guacamole tomaat en salade

Kook

Deel dit recept

Categorie: Salades Kip Lunch Pascale Naessens
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 2 Personen

Ingrediënten

2 Kipfilets
4 Tomaten
1 Avocado, rijp
200 g Sluimererwten
1 handvol Rucola
1 Limoen, sap
2 el Olijfolie
2 el Cajunkruiden
4 tl Paprikapoeder, zoet
3 el gedroogde Tijm
2 teentje(s) Knoflook, gensipperd
1 mespunt(en) Cayennepeper
Peper en Zout

Salade van kip cajun en guacamole Aanwijzingen

    Snijd de kipfilets in lange repen.
     
    Voor de cajun: doe de kruiden, de versnipperde look en de olijfolie in een kom en meng goed met de kippenreepjes.
     
    Kook de sluimererwten beetgaar in water met een scheut olijfolie.
     
    Snijd de tomaten in kwartjes, haal de zaadlijst en het arde midden weg.
    Doe dit boven een zeef zodat je het vocht kunt opvangen voor de vinaigrette.
    Snijd de tomaten vervolgens in maantjes.
     
    Haal het vruchtvlees uit de avocado en plet het met wat limoensap, peper en zout.
     
    Maak een vinaigrette met het tomatensap, wat olijfolie, peper en zout.
     
    Bak de kippenreepjes met cajun in olijfolie.
     
    Meng de groenten met de rucola en schik ze op de borden.
     
    Verdeel de guacamole en de kippenreepjes over de borden.
    Serveer de vinaigrette apart.

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

KCal: 575 kcal
Koolhydraten: 17g
Vet: 39g
Proteïnen: 33g

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept