Rosbief "Chermoula"
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Een rosbief met kruiden en specerijen. Deze noemt men chermoula (Arabisch: شرمولة) of charmoula is een marinade en relish uit de Algerijnse, Libische, Marokkaanse en Tunesische keuken.

Bereiding

Kook

Klaar in

1h

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Rundvlees
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 6 Personen

Ingredienten

1 kg Rosbief
2 Rode uien
1 bussel(s) Platte Peterselie
1 bussel Koriander
2 teentje(s) Knoflook
2 tl Paprikapoeder
1/2 tl Paprikapoeder, pittig
2 tl Komijnpoeder
3 el Olijfolie
Zwarte Peper en Zout

Rosbief "Chermoula" Aanwijzingen

    Haal het vlees 1u vooraf uit de koelkast en bind op met keukentouw. 
    Verwarm de oven voor op 180°C.
     
    Pel de uien en snijd in fijne plakjes.
    Pel de teentjes knoflook, halveer, haal de kiem eruit en plet ze.
    Hak de peterselie en koriander grof.
    Voeg, samen met de droge kruiden, toe aan de knoflook.
    Kruid met zout en meng goed.
     
    Zet een tajine op het vuur met 2 el olijfolie.
    Kleur er de rosbief aan alle kanten in aan.
    Haal het vlees eruit.
     
    Voeg nog 1 el olijfolie toe aan de pot en bak er de uien in zacht.
    Voeg de kruidenmengeling toe en leg er de rosbief weer in.
     
    Gaar nog 20 à 25 min verder in de oven.
     
    Haal het vlees uit de tajine, wikkel in aluminiumfolie en laat 10 min rusten alvorens aan te snijden.
     
    Snijd in plakjes en serveer.

Voedingsfeiten

Per portie

KCal: 246 kcal
Koolhydraten: 1g
Vet: 10g
Proteïnen: 37g

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Soortgelijke recepten

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept