Oesters natuur en gegratineerd
Gemakkelijk
Vrij duur
Oesters, voor de liefhebbers ook een lekkere gratin van Jeroen Meus.

Deel dit recept

Categorie: Hapjes & Tapas Voorgerechten Jeroen Meus Oven Oester
Seizoenen
Keuken type Frans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

12 holle Oesters
12 platte Oesters
1 Citroen
3 Eigeel
4 el Champignon
4 el Oestersap
Peper en zout
2 el Half opgeklopte Room
1 Sjalot, gesnipperd
klontje Boter

Oesters natuur en gegratineerd Aanwijzingen

    • Open de creuse oesters en vang het sap op.
    • Haal ze uit.
    • Versnipper de sjalot en stoof die aan in boter.
    • Stoof de oesters mee aan zodat ze lichtjes garen.
    • Leg een dikke laag aluminiumfolie op een ovenschaal en schik er de schelpen op zodat ze recht blijven staan.
    • Leg de gegaarde oester in de schelp.
    • Klop een sabayon van de eigelen, champagne en het oestersap.
    • Roer de opgeklopte room onder de sabayon en kruid die af met peper, zout en een beetje citroensap.
    • Schep de sabayon over de oesters en gratineer ze onder de gril.
    • Open ondertussen de platte oesters en kruid ze met peper en citroensap.
    • Schik ze op een mooi diep bord gevuld met grof zeezout zodat ze mooi recht blijven staan.
      Wissel ze af met een gegratineerde.
    •  

Recept notities

 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept