Lenterolletjes met tofu
Vrij moeilijk
Vrij goedkoop
 Vegetarische lenterolletjes met veel Oosterse smaakmakers.
Bereiding

Deel dit recept

Categorie: Voorgerechten Vegetarisch
Seizoenen
Keuken type Thaïs
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

8 vellen Rijstpapier
50 g Rucola
15 g Munt
15 g Koriander
2 Wortelen, geraspt
1/2 Rood pepertje, zonder pitte,, fijngehakt
1 cm Gember, vers geraspt
2 el Sojasaus
1 tl Sesamolie
1/2 Rode Ui, fijngesnipperd
1/2 Sap van Citroen
40 g Rijstvermicelli
150 g Tofu, stevige
1 blaadje(s) Nori

Lenterolletjes met tofu Aanwijzingen

    Meng de sojasaus met de sesamolie, het citroensap, de gember, het rode pepertje en de rode ui in en pan en bak hierin de tofu.
    Al het vocht moet verdwenen zijn.
     
    Kook de vermicelli volgens de instructies op de verpakking.
     
    Maak nu de lenterolletjes: week het vel rijstpapier enkele seconden in lauw water en leg voorzichtig op een vochtige schone keukenhanddoek.
     
    Leg een beetje van de kruiden, rucola, tofublokjes, vermicelli en de geraspte wortel in het midden. Vouw beide zijkanten toe en rol het stevig op.
    Herhaal dit voor de 7 andere velletjes.
     
    Leg vershoudfolie over de lenterolletjes zodat ze niet uitdrogen en bewaar ze op een koude plaats.
     
    Dien ze op met reepjes fijngesneden nori en geef er de Thaise dipsaus bij.

Voedingsfeiten

dieet vegetarisch Vegan

Per portie

KCal: 281 kcal
Koolhydraten: 46g
Vet: 4g
Proteïnen: 11g

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept