Ayam bumbu
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Een oosters recept van Chef Laurent Locquet, dat hij leerde tijdens eens van zijn reizen naar het oosten (Bali).
 
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Kip Lunch Wok Laurent Locquet
Seizoenen
Keuken type Balinees
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

180 g Kip (per persoon)
4 stuk(s) Prei (witte gedeelte)
400 ml Kokosmelk
200 ml Sinaasappelsap
1/2 stuk(s) Bloemkool, roosjes

Specerijenpasta

2 stuk(s) Rode Chilipepers
2 teentje(s) Knoflook
6 stuk(s) Rode uitjes
4 stuk(s) Macadamia noten
40 g Gember
40 g Galanga
2 el Tamarinde pasta
2 el Bruine Palmsuiker
6 stengel(s) Citroengras

Ayam bumbu Aanwijzingen

  1. Mix voor de specerijenpasta alle ingrediënten tot een pasta.
  2. Wok de kip gaar en voeg 2 el specerijenpasta toe.
  3. Voeg de kokosmek en het fruitsap toe en breng aan de kook.
  4. Werk af met gefruite prei en de roosjes bloemkool.
  5.  

Recept notities

 
 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept