Augurken zoet zuur
Heel gemakkelijk
Goedkoop
 Augurken inmaken om te bewaren.
Klaar in

6d

Deel dit recept

Categorie: Bijgerechten Inmaken | Bewaren
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 1 Personen

Ingrediënten

1 L Water
1 kg Augurken
50 g Zout
20 cl Witte Wijnazijn
15 cl Witte Wijn
15 cl Water
50 g Suiker
4 Jeneverbessen
6 Peperbolletjes
3 el Mosterdzaadjes
3 Kruidnagels
1 potje(s) Dille
1 potje(s) Dille afwerking, gesnipperd

Augurken zoet zuur Aanwijzingen

    Breng 1L water aan de kook met 50 gr zout en giet het kokend water over de augurken.
    Giet het kookwater over de augurken, leg er een kleine gewicht op om ze onder te dompelen. Laat 24 uur in het water rusten.
     
    Neem 20 cl witte wijnazijn, 15 cl water, 15 cl witte wijn, 50 gr suiker en doe die in een kookpot. Laat alles koken en voeg ondertussen de andere kruiden toe.
    Gebroken peperbolletjes, mosterdzaadjes, laurier, komijn, kruidnagels, jeneverbes, ajuin fijn gesnipperd, dille... Laat alles 10 min koken.
     
    Doe ondertussen de augurken in bokalen. U mag ze in schijven snijden al ze te dik zijn.
     
    Als het vocht gekookt heeft, door een zeef gieten en de kruidnagel, laurier en jeneverbessen verwijden.
     
    Giet het gezeefde vocht over de augurken. Vul bij met de in de zeef zijnde kruiden en vers versnipperde dille.
     
    Sluit het deksel stevig en draai de bokaal omgekeerd. Laat de augurken afkoelen
     
    Laat deze minstens een 15 dagen trekken.

Voedingsfeiten

dieet vegetarisch Vegan

Per portie

Meer details

Website
Bron Mark, De Kookfanaten

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept