Kruidige perentaart
Easy
Cheap
Vele recepten over appletaarten zijn er te vinden, maar perentaart kom je al minder tegen.
Gallery
Category: | Bakkerij Brood en Gebak |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
6
Person(s)
Ingredienten
5 Peren |
150 g Cassonade Graeffe |
1 stokje(s) Kaneel |
2 Kruidnagels |
1 Bladerdeeg |
2 Eieren |
15 cl Room |
20 g Cassonade Graeffe |
Kruidige perentaart Directions
Schil de peren en snij ze in dunne plakken.
Schik ze in een grote kookpot, bedek met wat water en voeg 150g Cassonade, kaneel en kruidnagel toe.
Breng aan de kook en laat 5 min. sudderen.
Laat de stukjes peer uitlekken.
Het kookvocht laat je verder inkoken tot er nog een flinke dl stroop overblijft.
Verwijder de kruiden.
Beboter een taartvorm.
Schik hierin het bladerdeeg, druk de rancen goed aan en prik in de bodem met een vork.
Snij het overtollig deeg weg.
Schik de peerstukjes op het bladerdeeg.
Klop de eieren op met de stroop en 15cl room.
Giet het mengsel over de peren.
Bestrooi met 20g Cassonade Graeffe en zet gedurende 40 min. in een voorverwarmde oven van 180°C
Dien lauw op.