Witloof roomsoep
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
 Een heerlijk witloofsoepje met appel.
 

Deel dit recept

Categorie: Soep
Seizoenen Winter Herfst
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

1 kg Witloof
1 Appel
1 Ui
1 Preiwit
1 Bleekselderij
1 L kippenbouillon
Peper en zout

Witloof roomsoep Aanwijzingen

    Kuis het witloof.
    Eventueel geschonden blaadjes verwijderen
    De stronkjes in twee snijden en de harde bittere kern verwijderen
     
    200 g witloofblaadjes afzonderlijk houden voor het garnituur en ondertussen in koud water bewaren 
     
    Het overige witloof in grove stukken snijden (grove mirepoix)
    De appel, ui, preiwit en bleekselderij in grove stukken snijden en met het witlof samenvoegen
     
    Boter laten smelten en de grove mirepoix aanstoven zonder te kleuren
     
    Met bloem bestrooien, mengen en even laten drogen
     
    Met kipbouilllon bevochtigen en heel goed los roeren. Heel belangrijk, want de bloem zal anders aanbranden.
     
    Gedurende 30 minuten zachtjes laten koken
     
    De soep op smaak brengen met peper, zout en eventueel wat griessuiker
     
    Mixen en door een puntzeef steken
     
    Weer aan de kook brengen en afschuimen
     
    Vlak voor het opdienen of doorgeven met de room afwerken
     
    Het garnituur - De 200 gr witloofblaadjes die je afzonderlijk moest houden uit het water halen en goed drogen
    In lange reepjes van 1 mm dikte snijden.
    Even laten stoven
     

Recept notities

 
 

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Meer details

Website
Bron Marc, DeKookfanaten

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept