Witloof roomsoep
Easy
Fairly cheap
 Een heerlijk witloofsoepje met appel.
 

Share This Recipe

Category: Soup
Seasons Winter Autumn
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

1 kg Witloof
1 Appel
1 Ui
1 Preiwit
1 Bleekselderij
1 L kippenbouillon
Peper en zout

Witloof roomsoep Directions

    Kuis het witloof.
    Eventueel geschonden blaadjes verwijderen
    De stronkjes in twee snijden en de harde bittere kern verwijderen
     
    200 g witloofblaadjes afzonderlijk houden voor het garnituur en ondertussen in koud water bewaren 
     
    Het overige witloof in grove stukken snijden (grove mirepoix)
    De appel, ui, preiwit en bleekselderij in grove stukken snijden en met het witlof samenvoegen
     
    Boter laten smelten en de grove mirepoix aanstoven zonder te kleuren
     
    Met bloem bestrooien, mengen en even laten drogen
     
    Met kipbouilllon bevochtigen en heel goed los roeren. Heel belangrijk, want de bloem zal anders aanbranden.
     
    Gedurende 30 minuten zachtjes laten koken
     
    De soep op smaak brengen met peper, zout en eventueel wat griessuiker
     
    Mixen en door een puntzeef steken
     
    Weer aan de kook brengen en afschuimen
     
    Vlak voor het opdienen of doorgeven met de room afwerken
     
    Het garnituur - De 200 gr witloofblaadjes die je afzonderlijk moest houden uit het water halen en goed drogen
    In lange reepjes van 1 mm dikte snijden.
    Even laten stoven
     

Recipe notes

 
 

Nutrition facts

diet

Per Serving

More Details

Website
Bron Marc, DeKookfanaten

Be the first to post a review

Share This Recipe