Mosselen met basilicum en witbier
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Mosselen typisch Belgisch met witbier en Basilicum

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Jeroen Meus Mosselen
Seizoenen Zomer Winter
Keuken type Belgisch
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

4 kg Mosselen
3 Uien
1 Selder
2 el Mosterd
4 takje(s) Tijm
1 blaadje Laurier
2 teentje(s) Knoflook
1 flesje(s) Witbier
1 bot Basilicum

Mosselen met basilicum en witbier Aanwijzingen

    Snij uien en selder grof.
    Stoof ze samen met de look aan in een beetje vetstof.
     
    Voeg de mosselen erbij en stoof ze ook eventjes aan.
    Voeg tijm, laurier en mosterd toe.
     
    Schud ze eens goed op blus ze dan af met witbier.
    Laat ze onder een deksel nog even garen.
    Kruid met peper.
     
    Als de schelpen opengaan en ze zijn niet meer glazig zijn ze gaar, ongeveer na 3 minuten.
     
    Snijd de basilicum fijn en strooi deze erover.

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept