Mosselen met basilicum en witbier
Facile
Bon marché

Mosselen typisch Belgisch met witbier en Basilicum

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Jeroen Meus Moules
Saisons Été Hiver
Cuisine Type Belge
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

4 kg Mosselen
3 Uien
1 Selder
2 el Mosterd
4 takje(s) Tijm
1 blaadje Laurier
2 teentje(s) Knoflook
1 flesje(s) Witbier
1 bot Basilicum

Mosselen met basilicum en witbier Instructions

    Snij uien en selder grof.
    Stoof ze samen met de look aan in een beetje vetstof.
     
    Voeg de mosselen erbij en stoof ze ook eventjes aan.
    Voeg tijm, laurier en mosterd toe.
     
    Schud ze eens goed op blus ze dan af met witbier.
    Laat ze onder een deksel nog even garen.
    Kruid met peper.
     
    Als de schelpen opengaan en ze zijn niet meer glazig zijn ze gaar, ongeveer na 3 minuten.
     
    Snijd de basilicum fijn en strooi deze erover.

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette