Linguini met spinaziesaus en kippenballetjes
Easy
Fairly cheap
 Linguini met een saus van ricotte en spinazie, balletjes en pecorino kaas.
Prep

10m

Cook

45m

Share This Recipe

Category: Pasta's Gevogelte gerechten Lunch
Seasons
Cuisine Type Italian
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

-- De ballekes ---

500 g Kippengehakt
1 sjalot(ten)
Kippenkruiden
Pepern en zout
Boter

--- De Pasta

500 g Luigini
200 g Spinazie
1 teentje(s) Knoflook
100 g Ricotta
150 g Pecorino, geschaafd en/of geraspt
1 tl Mosterd
Cayennepeper

Linguini met spinaziesaus en kippenballetjes Directions

    Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel. 
     
    Snipper de sjalot heel fijn en doe hem bij het gehakt. Kruid het gehakt met kippenkruiden en peper.
     
    Rol balletjes van het gehakt.
     
    Smelt een klont boter in een pan en bak de gehaktballetjes op een zacht vuur gaar.
     
    De pasta -Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de pasta beetgaar.
     
    Was de spinazie en verwijder de dikke nerven. Als je jonge spinazie gebruikt, hoef je de nerven niet te verwijderen
    Pel en snipper de knoflook.
     
    Smelt een klont boter in een pan. Stoof de spinazie met de knoflook.
     
    Doe de gestoofde spinazie in de blender met de ricotta, de in stukken gesneden pecorino en de mosterd. Kruid met zout, peper en cayennepeper. Mix tot saus.
     
    Giet de pasta af maar houd een lepel kookvocht bij.
     
    Doe het kookvocht bij de saus. Voeg er de pasta en de gehaktballen aan toe.
     
    Werk de pasta af met wat extra geschaafde pecorino.

More Details

Bron

Jeroen Meus

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.