Kalfsblanquette
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Een heerlijke kalfsblanguette met balltjes, champignons en frietjes.

 
Bereiding

Klaar in

1h 15m

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Kalfsvlees Stoofpot
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Batches

--- De KalfsBlanquette ---

1 1/5 kg Kalfsvlees, in blokjes
400 g Varken/Kalf gehakt
33 cl Room
2 blokje(s) Kippenbouillon
Peper en zout
Paprikapoeder
2 Ajuin(en)
Cayenne peper
Boter
Peterselie

--- de rest ---

250 Witte Champignons
Slaatje
Frietjes

Kalfsblanquette Aanwijzingen

  1. De blokjes vlees wat bestrooien met bloem en goed aanbakken in gebruinde boter. Kruiden met wat zout en peper. Het vlees in een grote kom doen.
  2. De 2 gesneden ajuinen aanstoven in het aanbaksel, eventueel nog wat boter toevoegen. De room, een halve koffielepel paprikapoeder en de 2 bouillonblokjes toevoegen en eventueel wat Cayennepeper. Het geheel goed doorroeren en over het vlees gieten.
  3. 75 minuten laten stoven op een zacht vuurtje.
  4. Ondertussen de balletjes maken . Het ei mengen met het paneermeel, kruiden met peper en zout. De balletjes niet te groot maken.
  5. Na 75 minuten van het vlees proeven of het voldoende gaar is. Het vlees uit de kom scheppen, de saus mixen en opnieuw opwarmen. Misschien wat maizena express toevoegen.
  6. Champignon en frietjes bakken.
  7. De blokjes vlees en de balletjes toevoegen en goed doorroeren. Bestrooien met wat peterselie.
  8.  

Recept notities

 Je kan er eventueel nog worteltjes in doen.

 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept