Recepten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thaïse kipballetjes met noedels
Super easy
Cheap
 Heerlijk Thaïs gerecht met kippenballetjes en frisse saus van gember, citroengras en limoenblaadjes, aangevuld met Daikon.
 

Share This Recipe

Category: Hoofdgerechten Gevogelte gerechten Lunch
Seasons
Cuisine Type Thai
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingredienten

500 g Kippengehakt
2 Eiwitten
1 Rode uin fijngehakt
2 el Gember, gehakt
1 Chilipeper, ontzaad, fijngehakt
2 teentje(s) Knoflook
1 el Munt, fijngehakt
1 el Koriander, fijngehakt
1/3 Daikon, in lange julienne
extra munt en koriander
60 cm Kippenbouillon
1 Citroengras
1 Limoenblad
1 Limoenblad
3 el Soja
300 g Noedels

Thaïse kipballetjes met noedels Directions

  1. Stamp in de vijzel ui, gember, chilipeper, munt, koriander en look heel fijn samen met een beetje grof zout.
  2. Meng kip, eiwit en kruidenmengsel in een kom met je handen zodat alles mooi verdeeld is.
  3. Verdeel het mengsel in 16 porties en rol er bolletjes van.
  4. Kook de kippenbouillon op met de citroengrasstengel, limoenblad en de soja.
  5. Voeg de kippenballetjes toe, zet het vuur lager en laat ze nog 10 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg de noedels toe.
  7. Laat het geheel nog 6 minuten koken
  8. Schik de daikon in soepkommen en giet er de bouillon, noedels en kipballetjes op.
  9. Bestrooi met verse munt en koriander.
  10.  

Notes

 
 

Nutrition facts

Serving size diet

Per Serving

More Details

Bron

Jeroen Meus

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.