Pasta met champignonsaus gorgonzola en salie
Heel gemakkelijk
Goedkoop
Pasta en salie komen meer voor in de Italiaanse keuken, heerlijk met gorgonzola.
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Pasta's Vegetarisch Jeroen Meus
Seizoenen
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredienten

400 g Penne
1 el Olijfolie
2 stuk(s) Sjalotten
1 teentje(s) Knoflook, fijngehakt
200 g Parijse champignons
1 el Salien fijgesneden
100 g verse Spinazie
100 g Gorgonzola
1/2 dl Witte Wijn
1/2 dl Room
Parmezaan, geraspt

Pasta met champignonsaus gorgonzola en salie Aanwijzingen

    Kook of stoom de penne al dente en hou hem warm.
     
    Versnipper de sjalot en look.
    Stoof in een eetlepel olijfolie de sjalot en de look aan.
    Snij de champignons in vier.
    Stoof de champignons mee. Blus ze af met de witte wijn. Laat de witte wijn even doorkoken zodat de alcohol kan verdampen.
    Voeg de room en de gorgonzola toe. Laat de gorgonzola smelten.
     
    Was de spinazie en snij hem fijn.
    Voeg de spinazie toe bij de saus.
     
    Snij de oregano fijn en voeg toe.
     
    Laat het geheel nog kort even sudderen zodat de spinazie kan garen.
    Kruid de saus af met peper en zout.
    Meng de saus onder de pasta en serveer in een diep bord.
  1. Strooi een beetje parmesan over het gerecht.
  2.  

Recept notities

 
 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept