Oeufs en cocotte met spinazie
Easy
Cheap
Een bekend Frans gezrchtje met eitjes in de oven. Hier een versie met spinazie.
Prep
10m
Cook
20m
Wait
3m
Category: | Hapjes & Tapas Voorgerechten Vegetarisch |
Seasons | |
Cuisine Type | French |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingredienten
4 Grote Eieren op kamertemperatuur |
20 blaadje(s) Jonge Spinazie |
4 dl Zure Room |
30 g Boter |
Peper en Zout |
Oeufs en cocotte met spinazie Directions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Beboter 4 kleine ovenschaaltjes of cocottes en kruid met peper en zout.
Verdeel de zure room en de spinazie over de schaaltjes.
Splits de eieren één na één en leg telkens onmiddellijk een eiwit meteen in een cocotte.
Leg de dooiers voorzichtig op een bordje en zet even koel.
Plaats de cocottes in een diepe ovenschaal en vul die voor ¾ met water.
Gaar gedurende 18 min in de oven, tot het eiwit net gestold is.
Haal de cocottes uit de oven en leg telkens voorzichtig een dooier in elke cocotte.
Bedek met een bakpapier en laat nog 3 min rusten.
Serveer meteen.
Notes
Voor niet vegeraisch, kan je gekkane spekjes erbij doen!
Nutrition facts
Serving size vegetarian
Per Serving