Walnotencake
Category: | Bakkerij Brood en Gebak |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingredienten
225 g Zelfrijzende Bloem |
120 hg Rietsuiker |
140 g Poedersuiker |
50 g Amandelpoeder |
75 g Walnoten, fijngehakt |
1 tl Bakpoeder |
1 tl Oploskoffie |
2 Eieren |
250 g Youghurt |
4 el Walnootolie |
Walnotencake Directions
Meng de bloem met de rietsuiker, bakpoeder, amandepoeder en 2/3 walnoten.
Meng de eieren met de yoghurt en de olie.
Roer dit mengsel door de bloem, totdat er geen klonters meer zijn.
Giet het beslag in een beboterde en bebloemde bakvorm en zet 45 min. in een oven van 170°C
Zeef de poedersuiker in een kom.
Meng de oploskoffie met 1 el heet water en roer door de poedersuiker.
Voeg 1 à 2 tl water toe, tot je een stevige egale massa hebt.
Dit is de icing.
Haal de cake it de vorm en laat afkoelen.
Bestrijk met de icing en werk af met de rest van de walnoten.
Nutrition facts
Per Serving
Kcal: | 580 kcal |