Vol au Vent 'Jeroen'
Easy
Cheap
Vol au vent door Jeroen Meus
 

Share This Recipe

Category: Hoofdgerechten Gevogelte gerechten Lunch
Seasons
Cuisine Type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_BELGIAN
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

De Kip

1 stuk(s) Grote Wortel
1 stuk(s) Ui
1 stuk(s) Prei
1 stuk(s) Soepkip
Tijm & Laurier
1 1/2 dl Water

De balletjes

250 g gehakt (Kip of gemengd)
1 el Broodkruim
1 stuk(s) Ei
Peper en zout
250 g Champignons

De saus

100 g vetstof
100 g Bloem
1 L Kippenbouillon
1 1/2 dl Room
2 el Madeira
1/2 stuk(s) Citroensap

Vol au Vent 'Jeroen' Directions

  1. Kook de kip gaar met ingrediënten
  2. Haal ze van het been en van het vel, hou de bouillon bij.
  3. Meng het gehakt met het broodkruim, het ei en peper en zout.
  4. Maak kleine vleesballetjes van het gehakt en de andere ingrediënten
  5. Wrijf de champignons schoon en bak ze gaar in een weinig vetstof met een beetje look.
  6. Kruid ze met peper en zout.
  7.  Smelt de vetstof met de bloem tot een roux.
  8. Giet er al roerend de kippenbouillon en de room op totdat die ingedikt is.
  9. Doe er de balletjes bij, kippenwit en champignons roer er de madera en citroensap onder.
  10. Zet het vuur af, een deksel op de pot en maak ondertussen het vidékoekjes warm.
  11. Serveer in een klassiek vidékoekje en versier met een beetje tuinkers.
  12.  

Notes

 
 

More Details

Bron

Jeroen Meus

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.