Tiramisu met chocolade en peperkoek
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Niet zomaar een dessertje: een tiramisu met chocolade en peperkoek. Geen nood, deze chocoladetiramisu is echt makkelijk en lekker. Je kan bovendien dit glaasje op voorhand maken. Liever niet in een glaasje? Maak dan een grote schotel.
 
 
Bereiding

Deel dit recept

Categorie: Desserts Hans @ DeKookbijbel.be Chocolade dessert Sofie Dumont
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 6 Personen

Ingrediënten

500 g Mascarpone
20 cl Room
1 Vanillestok
200 g Donkere Chocolade 70+
5 Eierdooiers
5 el Zusto
3/4 pak(ken) Peperkoek
Bruine Rum
Sterke Koffie
3 el Cacoa (puur)
Chocolade schaafsels

Tiramisu met chocolade en peperkoek Aanwijzingen

    Breek de chocolade in stukjes.
    Smelt au bain-marie met een scheutje melk.
     
    Klop de koude slagroom half op.
    Meng de room in twee keer onder de chocolade.
    Doe eerst wat opgeklopte room bij de chocolade.
    Doe dit room- en chocolademengsel daarna bij de rest van de room.
     
    Klop de eidooiers los met de zusto.
    Meng de eieren met de mascarpone.
     
    Meng nu het chocoladeroommengsel in twee keer onder het mascarpone-eidooiermengsel.
    Doe het eventueel in een spuitzak.
     
    Dop de stukjes peperkoek in de koffie met rum.
     
    Neem vier glaasjes of een grote schaal.
    Wissel de peperkoek af met het chocolademengsel.
     
    Strooi er net voor de bovenrand cacao over en spuit dan nog wat chocolade erop.
    Werk af met chocoladeschilfers.
     

Recept notities

 
 

Meer details

Website
Bron Sofie Dumont

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept