Paaskoekjes
Super easy
Cheap
  Heerlijk gebakken koekjes als paasfiguurtjes.
Prep

1h

Cook

15m

Wait

1h 15m

Share This Recipe

Category: Bakkerij Brood en Gebak
Seasons
Tags:

Ingredients

For 8 Person(s)

Ingredienten

500 g Patisserie Bloem
1 tl Bakpoeder
1/2 tl Zout
230 g Boter, kamertemperatuur
400 g Suiker
300 g Poedersuiker
80 g Pure Chocolade
2 Eieren
2 Eiwitten
3/4 dl Room
2 tl Vanille extract

Paaskoekjes Directions

    Verwarm de oven voor op 160°C. 
     
    Meng de bloem met het zout en het bakpoeder.
    Klop met behulp van een mixer de suiker met de boter tot een romig wit mengsel.
    Voeg de hele eieren en de vanille toe.
    Klop verder en voeg dan beetje bij beetje het bloemmengsel toe.
     
    Verdeel het deeg in tweeën en rol elk deel tot een bal.
    Wikkel ze apart in een vel vershoudfolie en laat ongeveer 1u rusten in de koelkast
     
    Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 6 mm.
    Steek konijntjes - of andere vormpjes - uit het deeg met behulp van uitsteekvormpjes.
     
    Schik ze op een vel bakpapier en laat ze 15 min rusten in de koelkast.
     
    Bak de koekjes gedurende 10 à 15 min in de oven. Laat afkoelen.
     
    Breng ondertussen de room zachtjes aan de kook.
    Haal meteen van het vuur.
     
    Breek de chocolade in stukjes en giet de room hierover.
    Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is.
     
    Laat een beetje afkoelen en smeer een dun laagje chocoladeroom op de helft van de koekjes.
    Bedek met een ander koekje en laat verder afkoelen.
     
    Klop de eiwitten op met de poedersuiker voor het glazuur.
    Voeg er eventueel een druppeltje kleurstof aan toe.
     
    Schep in een kleine spuitzak en versier er de koekjes mee

More Details

Bron

Delhaize

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.