Kip met olijven
Easy
Cheap
Leuk receptje van kip, met tomaat en olijven, gekruid met tijm en kappertjes.
 

Share This Recipe

Category: Hoofdgerechten Gevogelte gerechten Lunch
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingrediënten

1 ui
1 teentje(s) Knoflook
10 Groen Olijven
10 Zwarte Olijven
Zout en peper
1 tl Tijm
2 dl gezeefde Tomaten
1 el Kappertjes

Kip met olijven Directions

  1. Pel en snipper de ui. Pel het teentje knoflook en snijd het in dunne plakjes.
  2. Halveer de olijven.
  3. Snijd de kip in stukjes. Bestrooi de kip met zout, peper en de tijm.
  4. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit de ui en de knoflook ± 1-2 minuten.
  5. Voeg de stukjes kip toe en roerbak alles ± 3-4 minuten.
  6. Voeg de olijven en de gezeefde tomaten toe en verhit het mengsel nog ± 2-3minuten. Breng het op smaak met zout en peper.
  7. Strooi de kappertjes erover.
  8. Serveer met een gemengde salade en harde broodjes of rijst.
  9.  

Notes

 
 

Nutrition facts

Serving size diet

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.