Chocolade taart met Côte d'Or
Easy
Fairly cheap

Heerlijk chocolade taart voor chocolade liefhebbers met Côte d'Or chocolade.

 
 
Prep

30m

Cook

30m

Wait

6h

Share This Recipe

Category: Bakkerij Chocolade
Seasons
Tags:

Ingredients

For 12 Person(s)

--- Chocolademousse ---

185 g Melkchocolade Côte d'Or
43 g Boter
5 Eieren
12 g Vanillesuiker
12 fl Room (40% v.g)
55 g Bloemsuiker

--- Ganache ---

150 g Pure Chocolade Côte d'Or
1 el boter
15 cl Room

--- Biscuit ---

6 Eieren
150 g Suiker
130 g Zelfrijzende Bloem
20 g Cacaopoeder

--- Versiering ---

2 repen Nougatine
Meringues
Bessen

Chocolade taart met Côte d'Or Directions

  1.  
  2. Chocomousse - Breek Côte d’Or melkchocolade in stukken en smelt au bain-marie. Plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kookpot met heet water. De bodem mag het water niet raken. Voeg boter (in blokjes) toe wanneer de chocolade gesmolten is en meng goed.
  3. Klop de eidooiers met vanillesuiker ± 5 min. op tot een schuimige, bijna witte massa. Meng onder de chocolade.
  4. Klop de room (min. 40% V.G.) stijf en meng onder de chocolade.
  5. Klop de eiwitten stijf en voeg bloemsuiker toe.
  6. Klop nog even verder en meng 1/3 voorzichtig onder de chocolade. Voeg daarna de rest toe en spatel voorzichtig door elkaar.
  7. Giet in een schaal, dek af en zet minstens 6 u. in de koelkast.
  8. Maak de biscuit - Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm (⌀ 24 cm) in met wat boter en bedek de bodem met bakpapier.
  9. Scheid van de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten met een snuifje zout op en voeg beetje bij beetje de helft van sz suiker toe, tot het mengsel stijf is.
  10. Klop de eidooiers met de rest van de suiker tot een luchtige massa. Spatel er 1/4 van de eiwitten door. Voeg ook de rest in 2 delen toe.
  11. Zeef zelfrijzende bloem en cacaopoeder boven de kom en spatel erdoor.
  12. Schep het beslag in de springvorm, strijk glad en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
  13. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Snij in 3 schijven. 
  14. Chocolade ganache - Smelt Côte d’Or pure chocolade au bain-marie en voeg als de chocolade gesmolten is 1 el boter toe. Meng goed.
  15. Voeg room (min. 40% V.G.) toe en meng opnieuw.
  16. Versier de taart - Leg de bovenste biscuitschijf op een rooster en bestrijk met de helft van de chocolademousse.
  17. Leg er de middelste schijf op en bestrijk met de rest van de chocolademousse.
  18. Leg er de laatste biscuitschijf op met de onderkant naar boven.
  19. Overgiet met de ganache.
  20. Hak 2 repen Côte d’Or Nougatti in stukjes en werk er de onderkant van de taart mee af.
  21. Laat verder opstijven en versier met bv. kleine meringues, bessen ...
  22.  
     

Notes

 

 

Nutrition facts

Serving size vegetarian

Per Serving

More Details

Bron

Colruyt & Cote d'Or

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.