Loempia van vis
Super easy
Cheap
Loempia met vis, eens wat anders.

Share This Recipe

Category: Appetizer Codfish Lunch Jeroen Meus
Seasons

Ingredients

For 4 Persons

Ingredienten

800 g Kabeljauw
2 Groen Chili Pepers, gehakt
1 el Sesamolie
4 el Koriander, gehakt
2 el Thaïse Basilcum
1 tl Kummelzaad
12 grote Rijstvellen
Arachide olie
Zwarte Sesamzaad

Loempia van vis Directions

    • Was de kabeljauw, dep hem droog met keukenpapier en snijd hem in 12 stukken.
    • Doe pepers, sesamolie, koriander, basilicum en kummelzaden in een kruiden molen of stamp ze tot een grove pasta.
    • Smeer de pasta uit over de vis.
    • Borstel de rijstvellen af met warm water en zet ze 4min. weg of tot ze zacht zijn.
    • Leg een stuk vis op elk vel, vouw de zijkanten om en rol ze dicht.
    •  
    • Verwarm een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Bak de vispakketjes 7-8 min.
    • Op 180 graden aan beide kanten of tot het rijstpapier goudbruin en knapperig is, en de vis zacht.
    • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
    • Strooi sesamzaad over de vis en dien ze op met gestoomde oosterse groenten, besprenkeld met oestersaus en gestoomde jasmijnrijst.

Recipe notes

 

Be the first to post a review

Share This Recipe