Loempia van vis
Super facile
Très bon marché
Loempia met vis, eens wat anders.

Partager cette recette

Catégorie: Hors d'oeuvre Morue Lunch Jeroen Meus
Saisons

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingredienten

800 g Kabeljauw
2 Groen Chili Pepers, gehakt
1 el Sesamolie
4 el Koriander, gehakt
2 el Thaïse Basilcum
1 tl Kummelzaad
12 grote Rijstvellen
Arachide olie
Zwarte Sesamzaad

Loempia van vis Instructions

    • Was de kabeljauw, dep hem droog met keukenpapier en snijd hem in 12 stukken.
    • Doe pepers, sesamolie, koriander, basilicum en kummelzaden in een kruiden molen of stamp ze tot een grove pasta.
    • Smeer de pasta uit over de vis.
    • Borstel de rijstvellen af met warm water en zet ze 4min. weg of tot ze zacht zijn.
    • Leg een stuk vis op elk vel, vouw de zijkanten om en rol ze dicht.
    •  
    • Verwarm een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Bak de vispakketjes 7-8 min.
    • Op 180 graden aan beide kanten of tot het rijstpapier goudbruin en knapperig is, en de vis zacht.
    • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
    • Strooi sesamzaad over de vis en dien ze op met gestoomde oosterse groenten, besprenkeld met oestersaus en gestoomde jasmijnrijst.

Notes recette

 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette