Zalmburgers met tartaar
Easy
Fairly cheap

Een lekker en gezonder alternatief voor de hamburger. eentje van zalm, rijk aan omega 3 en 6.

 

Share This Recipe

Category: Sandwiches Lunch Salmon Jeroen Meus
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

500 g Zalm in stukken
1 teentje(s) Knoflook
1 Rode ui, gesnipperd
50 g Broodkruim of paneermeel
1 el Graanmosterd
1 Ei
50 g Koriander, gehakt
4 Broodjes

Tartaar ' Dekookbijbel'

5 el Mayonaise
3 eieren, gekookt en geplet
Peper en zout
1 tl Mosterd
6 kleine Augurken
1 Sjalot, fijngesneden
2 el Peterselie, fijngehakt
1 el Dragin, fijnghakt

Zalmburgers met tartaar Directions

  1. Hak de look, de zalm en de helft van de ui fijn in de blender.
  2. Voeg ei, broodkruim, graanmosterd en de helft van de koriander toe.
  3. Kruid af met peper en zout.
  4. Meng alles onder elkaar en verdeel het mengsel in gelijke porties.
  5. Bak de zalmburgers 4 minuten langs beide kanten in de pan.
  6. Blus de zalmburgers af met 1 eetlepel limoensap.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Maak de tartaar door alles te mengen, proef en voeg eventueel nog kruiding toe indien gewenst.

Nutrition facts

diet

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe