Zalmburgers met tartaar
Facile
Bon marché

Een lekker en gezonder alternatief voor de hamburger. eentje van zalm, rijk aan omega 3 en 6.

 

Partager cette recette

Catégorie: Sandwiches Lunch Saumon Jeroen Meus
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

500 g Zalm in stukken
1 teentje(s) Knoflook
1 Rode ui, gesnipperd
50 g Broodkruim of paneermeel
1 el Graanmosterd
1 Ei
50 g Koriander, gehakt
4 Broodjes

Tartaar ' Dekookbijbel'

5 el Mayonaise
3 eieren, gekookt en geplet
Peper en zout
1 tl Mosterd
6 kleine Augurken
1 Sjalot, fijngesneden
2 el Peterselie, fijngehakt
1 el Dragin, fijnghakt

Zalmburgers met tartaar Instructions

  1. Hak de look, de zalm en de helft van de ui fijn in de blender.
  2. Voeg ei, broodkruim, graanmosterd en de helft van de koriander toe.
  3. Kruid af met peper en zout.
  4. Meng alles onder elkaar en verdeel het mengsel in gelijke porties.
  5. Bak de zalmburgers 4 minuten langs beide kanten in de pan.
  6. Blus de zalmburgers af met 1 eetlepel limoensap.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Maak de tartaar door alles te mengen, proef en voeg eventueel nog kruiding toe indien gewenst.

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette