Pasta met snijboontjes en tomaatjes
Super easy
Cheap

Vegetarische pasdta met snijboontjes en tomaat op smaak gebracht met olijfolie, pijnboompitten en basilicum.

Prep

Cook

Share This Recipe

Category: Main course Pasta Vegetarian Lunch
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingredienten

20 Snijboontjes
20 Kerstomaatjes
200 g Volkoren Pasta of Spelt Pasta
2 bosje(s) Basilicum
1 handvol Pijnboompitjes
2 el Olijfolie, extra
Peper en Fleur de Sel

Pasta met snijboontjes en tomaatjes Directions

    Kleur de pijnboompitten in de pan.
     
    Snijd de snijboontjes in de lengte in lange slierten, zo krijg je spaghetti van boontjes.
    Dat gaat verrassend eenvoudig: leg een snijboon op een plank en met de punt van een scherp schilmesje snijd je er slierten af, 2 à 3 slierten per snijboon.
    Kook ze gaar in wat water met zout.
    Kook de pasta gaar.
     
    Snijd intussen de kerstomaatjes in twee en voeg er de in stukken getrokken basilicumblaadjes bij.
     
    Giet de snijboontjes af en voeg ze bij de tomaatjes en de basilicum. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid stevig met peper en een beetje fleur de sel.
     
    Meng alles goed zodat de smaken goed kunnen vrijkomen en de verleidelijke geuren je tegemoet komen.
     
    Giet de pasta af en meng door de groenten.
     
    Werk af met de geroosterde pijnboompitten.

Nutrition facts

diet vegetarian Vegan

Per Serving

Kcal: 571 kcal
Carbs: 82g
Fat: 18g

Be the first to post a review

Share This Recipe