Oeufs en cocotte met spinazie
Easy
Cheap
Prep

Cook

Wait

3m

Share This Recipe

Category: Snacks & Tapas Appetizer Vegetarian
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

4 Grote Eieren, kamertemperatuur
20 blaadjes(s) jonge Spinazie
4 dl Zure Room (Delhaize inspirations)
30 g Boter
Peper en Zout

Oeufs en cocotte met spinazie Directions

    Verwarm de oven voor op 180°C.
     
    Beboter 4 kleine ovenschaaltjes of cocottes en kruid met peper en zout.
    Verdeel de zure room en de spinazie over de schaaltjes.
     
    Splits de eieren één na één en leg telkens onmiddellijk een eiwit meteen in een cocotte.
     
    Leg de dooiers voorzichtig op een bordje en zet even koel.
     
    Plaats de cocottes in een diepe ovenschaal en vul die voor ¾ met water.
    Gaar gedurende 18 min in de oven, tot het eiwit net gestold is.
     
    Haal de cocottes uit de oven en leg telkens voorzichtig een dooier in elke cocotte.
    Bedek met een bakpapier en laat nog 3 min rusten.
    Serveer meteen.
     

Nutrition facts

vegetarian

Per Serving

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Be the first to post a review

Share This Recipe