Oeufs en cocotte met spinazie
Gemakkelijk
Goedkoop
Bereiding

Kook

Klaar in

3m

Deel dit recept

Categorie: Hapjes & Tapas Voorgerechten Vegetarisch
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

4 Grote Eieren, kamertemperatuur
20 blaadjes(s) jonge Spinazie
4 dl Zure Room (Delhaize inspirations)
30 g Boter
Peper en Zout

Oeufs en cocotte met spinazie Aanwijzingen

    Verwarm de oven voor op 180°C.
     
    Beboter 4 kleine ovenschaaltjes of cocottes en kruid met peper en zout.
    Verdeel de zure room en de spinazie over de schaaltjes.
     
    Splits de eieren één na één en leg telkens onmiddellijk een eiwit meteen in een cocotte.
     
    Leg de dooiers voorzichtig op een bordje en zet even koel.
     
    Plaats de cocottes in een diepe ovenschaal en vul die voor ¾ met water.
    Gaar gedurende 18 min in de oven, tot het eiwit net gestold is.
     
    Haal de cocottes uit de oven en leg telkens voorzichtig een dooier in elke cocotte.
    Bedek met een bakpapier en laat nog 3 min rusten.
    Serveer meteen.
     

Voedingsfeiten

vegetarisch

Per portie

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept