Oeufs en cocotte met spinazie
Facile
Très bon marché
Prep.

Cuis.

Prêt en

3m

Partager cette recette

Catégorie: Amuse gueule et tapas Hors d'oeuvre Végétarien
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

4 Grote Eieren, kamertemperatuur
20 blaadjes(s) jonge Spinazie
4 dl Zure Room (Delhaize inspirations)
30 g Boter
Peper en Zout

Oeufs en cocotte met spinazie Instructions

    Verwarm de oven voor op 180°C.
     
    Beboter 4 kleine ovenschaaltjes of cocottes en kruid met peper en zout.
    Verdeel de zure room en de spinazie over de schaaltjes.
     
    Splits de eieren één na één en leg telkens onmiddellijk een eiwit meteen in een cocotte.
     
    Leg de dooiers voorzichtig op een bordje en zet even koel.
     
    Plaats de cocottes in een diepe ovenschaal en vul die voor ¾ met water.
    Gaar gedurende 18 min in de oven, tot het eiwit net gestold is.
     
    Haal de cocottes uit de oven en leg telkens voorzichtig een dooier in elke cocotte.
    Bedek met een bakpapier en laat nog 3 min rusten.
    Serveer meteen.
     

Valeurs nutritives

végétarien

Par Portion

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette