Kalkoen met currysaus en rijst
Easy
Fairly cheap
Kaolkoen blokjes met een heerlijke currysaus en rijst.

Share This Recipe

Category: Main course Turkey Wok Jeroen Meus
Seasons
Cuisine Type Chinese
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

50 g Vetstof
2 stuk(s) Ui
2 teentje(s) Knoflook, fijngehakt
2 stengel(s) Selder, fijngesneden
2 stuk(s) Appel, geraspt
20 g Rijst
2 filet(s) Kalkoen, in blokjes
2 dl Witte Wijn
2 dl Room
1 blaadje(s) Laurier
2 takje(s) Tijm
1 el Currypoeder
Peper en zout
2 el verse Peterselie

Kalkoen met currysaus en rijst Directions

    Stoof de ui, selder, look en appel aan in de vetstof.
     
    Voeg de rijst toe en laat even meestoven.
    Voeg de kalkoenblokjes toe en laat ook even meestoven.
    Blus af met witte wijn. Voeg de room ook toe.
    Voeg het currypoeder, tijm en laurier toe.
    Laat het geheel 15 minuten op een zacht vuurtje garen.
    Proef of de rijst gaar is, zoniet laat je het geheel een beetje langer koken.
    Kruid af met peper en zout.
  1. Bestrooi net voor het opdienen met verse peterselie

Recipe notes

 

Nutrition facts

diet

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe