Kalkoen met currysaus en rijst
Facile
Bon marché
Kaolkoen blokjes met een heerlijke currysaus en rijst.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Dinde Wok Jeroen Meus
Saisons
Cuisine Type Chinoise
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

50 g Vetstof
2 stuk(s) Ui
2 teentje(s) Knoflook, fijngehakt
2 stengel(s) Selder, fijngesneden
2 stuk(s) Appel, geraspt
20 g Rijst
2 filet(s) Kalkoen, in blokjes
2 dl Witte Wijn
2 dl Room
1 blaadje(s) Laurier
2 takje(s) Tijm
1 el Currypoeder
Peper en zout
2 el verse Peterselie

Kalkoen met currysaus en rijst Instructions

    Stoof de ui, selder, look en appel aan in de vetstof.
     
    Voeg de rijst toe en laat even meestoven.
    Voeg de kalkoenblokjes toe en laat ook even meestoven.
    Blus af met witte wijn. Voeg de room ook toe.
    Voeg het currypoeder, tijm en laurier toe.
    Laat het geheel 15 minuten op een zacht vuurtje garen.
    Proef of de rijst gaar is, zoniet laat je het geheel een beetje langer koken.
    Kruid af met peper en zout.
  1. Bestrooi net voor het opdienen met verse peterselie

Notes recette

 

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette