Eiwit omelet met asperges en kruiden
Super easy
Cheap

Een niet alledaagse omelet, enkel met het eiwit. Met lekkere Belgische asperges in het seizoen. Kan ook met groene asperges zoals het recept.

 

Share This Recipe

Category: Omelet Vegetarian Lunch
Seasons Spring
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

Boter
3 Eiwitten
1 el Kruiden (Bieslook, Kervel, Dragon)
Zout en vers gemalen peper
6 Groene Asperges (in stukjes van 1.5cm)
8 sneetjs Volkorenbrood, geroosterd
16 Kerstomaatjes, gehalveerd

Eiwit omelet met asperges en kruiden Directions

    • Verhit de boter in antikleef pan.
    • Klop de eiwitten los met een vork en voeg de kruiden, een snuifje zout en gemalen peper toe.
    • Giet de eiwitten in de pan en trek snel de randen naar het midden, zodat de omelet gelijkmatig gebakken wordt.
    • Zodra het ei gaar is maar nog niet helemaal gestold, leg je de warme asperges in het midden.
    • Laat de omelet nog even op het vuur staan.
    • Maak de omelet, vouw hem dubbel en laat hem op een voorverwarmd bord glijden.
       
    • Serveer met volkorentoast en warme kerstomaatjes
     

Recipe notes

Recept is nog lekkerder met witte asperges
 

Nutrition facts

vegetarian

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe