Eiwit omelet met asperges en kruiden
Super facile
Très bon marché

Een niet alledaagse omelet, enkel met het eiwit. Met lekkere Belgische asperges in het seizoen. Kan ook met groene asperges zoals het recept.

 

Partager cette recette

Catégorie: Omelette Végétarien Lunch
Saisons Printemps
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

Boter
3 Eiwitten
1 el Kruiden (Bieslook, Kervel, Dragon)
Zout en vers gemalen peper
6 Groene Asperges (in stukjes van 1.5cm)
8 sneetjs Volkorenbrood, geroosterd
16 Kerstomaatjes, gehalveerd

Eiwit omelet met asperges en kruiden Instructions

    • Verhit de boter in antikleef pan.
    • Klop de eiwitten los met een vork en voeg de kruiden, een snuifje zout en gemalen peper toe.
    • Giet de eiwitten in de pan en trek snel de randen naar het midden, zodat de omelet gelijkmatig gebakken wordt.
    • Zodra het ei gaar is maar nog niet helemaal gestold, leg je de warme asperges in het midden.
    • Laat de omelet nog even op het vuur staan.
    • Maak de omelet, vouw hem dubbel en laat hem op een voorverwarmd bord glijden.
       
    • Serveer met volkorentoast en warme kerstomaatjes
     

Notes recette

Recept is nog lekkerder met witte asperges
 

Valeurs nutritives

végétarien

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette