Recepten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slaatje met maatjes en groene boontjes
Super easy
Cheap

In mei, als de haring voldoende vet is, begint de jaarlijkse periode waarin op maatjesharing wordt gevist. Die duurt doorgaans tot juli. Haring mag dus Hollandse Nieuwe heten als hij goed vet is, en op de traditionele Hollandse manier gekaakt, gezouten en gefileerd is.

Share This Recipe

Category: Lunch
Seasons May June July
Cuisine Type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_BELGIAN

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingredienten

3 Nieuwe Aardappelen

Slaatje met maatjes en groene boontjes Directions

  1. Kook de aardappelen in de schil in ruim water met zout, giet af en laat afkoelen.
  2. Pel de aardappelen en snij ze in blokjes.
  3. Kook de boontjes beetgaar in water met een takje bonenkruid.
  4. Laat schrikken in koud water en zet apart.
  5. Roer voor de saus alle ingrediënten door elkaar.
  6. Leg komkommer, bietjes, boontjes en aardappel naast elkaar op een bord.
  7. Leg er telkens een maatje over en bestrooi met uiringen.
  8. Serveer de saus apart.

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.