Witloof Ham & Kaas Piet
Easy
Fairly cheap

Een Belgische klassieker op Piet's manier.

Share This Recipe

Category: Hoofdgerechten
Seasons
Cuisine Type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_BELGIAN

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingrediënten

8 stronken Witloof
8 sneetje(s) gekookte Ham
50 g Vetstof
1/2 L Melk
Water
Nootmuskaat
Peper en Zout
3 el Bloem
500 g gemalen kaas (Emmental, Gruyère)
Citroen

Witloof Ham & Kaas Piet Directions

  1. Zet de oven op 180 graden - bak het witloof in zen geheel aan in vetstof en kruid met nootmuskaat, peper en zout, blus met 1 glas water
  2. Stoof voor 5 minuten op een middelmatig vuur
  3. Maak de bechamel,smelt de vetstof en voeg de bloem toe, roer goed en voeg er de melk aan toe
  4. Giet het witloof af maar bewaar het vocht!!! Dit is voor de bechamelle, in plaats van enkel melk te gebruiken.
  5. Voeg een klein beetje citroensap toe aan de saus
  6. Rol de ham rond het witloof - Giet een beetje van de saus in een ovenschotel
  7. Leg de rolletjes erin
  8. Giet de rest van de saus erover
  9. Overstrooi rijkelijk met kaas
  10. 20 minuten op 180 graden, nog 5 minuten onder de gril.
  11. Dan uit de oven of je saus schift 
  12.  

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.