Tiramisu met chocolade en peperkoek
Easy
Fairly cheap
Niet zomaar een dessertje: een tiramisu met chocolade en peperkoek. Geen nood, deze chocoladetiramisu is echt makkelijk en lekker natuurlijk. Je kan bovendien dit glaasje op voorhand maken, handig niet? Liever niet in een glaasje? Maak dan een grote schotel.
 

Share This Recipe

Category: Desserts Dessert Chocolade
Seasons
Tags:

Ingredients

For 6 Person(s)

Ingredienten

500 g Mascarpone
20 cl Room
1 Vanillestok
200 g Donkere Chocolade
5 Eierdooiers
5 el Zusti (of Suiker)
3/4 pak(ken) Peperkoek
Bruine Rum
Sterke Koffie
3 el Cacao (puur)

Tiramisu met chocolade en peperkoek Directions

    Breek de chocolade in stukjes.
    Smelt au bain-marie met een scheutje melk.
     
    Klop de koude slagroom half op.
    Meng de room in twee keer onder de chocolade.
    Doe eerst wat opgeklopte room bij de chocolade.
    Doe dit room- en chocolademengsel daarna bij de rest van de room.
     
    Klop de eidooiers los met de zusto.
    Meng de eieren met de mascarpone.
     
    Meng nu het chocoladeroommengsel in twee keer onder het mascarpone-eidooiermengsel.
    Doe het eventueel in een spuitzak.
     
    Dop de stukjes peperkoek in de koffie met rum.
     
    Neem vier glaasjes of een grote schaal.
    Wissel de peperkoek af met het chocolademengsel.
     
    Strooi er net voor de bovenrand cacao over en spuit dan nog wat chocolade erop.
    Werk af met chocoladeschilfers.

More Details

Bron

Sofie Dumont - VTM koken

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.