Tagliatelle met Zalm
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Tagliatelle en zalm, steeds lekkere combinatie.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Lunch Zalm Jeroen Meus
Seizoenen
Keuken type Italiaans
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

350 g Taglietelle pasta
400 g Zalmfilets, zonder vel en graten
2 teentje(s) Knoflook, geperst
2 dl Room
1 dl Droge Witte Wijn
2 stuk(s) Sjalot
1 1/2 el Dille, fijngehakt
1/2 stuk(s) Citroen
40 g Parmezaan

Tagliatelle met Zalm Aanwijzingen

    Kook de tagliatelle “al dente” in een grote pan met licht gezouten kokend water.
     
    Laat de pasta uitlekken en schep er daarna 1 el olie doorheen.
     
    Stoof look en sjalot aan in olijfolie.
     
    Blus af met de witte wijn en room.
     
    Voeg de mosterd en het takje tijm toe.
     
    Laat de saus 5 minuten inkoken op een zacht vuurtje.
     
    Breng de saus op smaak met zout en peper.
     
    Snij de zalm in kleine blokjes en kook 1 minuutje mee in de saus.
     
    Voeg het citroensap en de gehakte dille toe.

Recept notities

 

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept