Savourette wintergroenten met portosaus en truffel(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel.be)
Easy
Fairly cheap
Heerlijke malse savourette met witloof, spruitjes, raap, bloemkool en een portosausje.
Category: | Hoofdcategorie Vleesgerechten |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
--- Ingrediënten groentjtes ---
3 Mini Bloemkolen |
18 Spruitjes |
3 Raapjes |
3 stronk(en) Witloof |
Boter |
Peper en Zout |
Nootmuskaat |
--- Portosaus ---
1 dl Kalfsfond |
10 cl Porto |
Peper en Zout |
20 g Boter |
10 cl Room |
Ingrediënten
600 g Savourette |
Kroketten |
Savourette wintergroenten met portosaus en truffel Directions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Stoom raapjes en bloemkool. Stoof witloof en spruitjes aan in wat boter. Wat blaadjes van de spuitjes krokant laten bakken.
- Bak het vlees +/- 20 à 30 min. in de oven. (Tijd afhankelijk van je oven en grote van je vlees).
- Laat kalfsfond voor de helft inkoken met wat Porto, peper, tijm en laurier. Werk af met boter en room. Je kan eventueel nog een scheutje room toevoegen.
- kroketjes bakken. Smakelijk!
Notes