Millefeuille van aubergines en gedroogde ham
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
 Een millefeuille van aubergines met kerstomaatjes.

Deel dit recept

Categorie: Varkensvlees Lunch Pascale Naessens
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

8 plakje(s) Gedroogde Ham
2 Aubergines
1 handvol Rucola
40 Kerstomaatjes
1 Citroen
el Pijnboompitjes
2 el Olijfolie
Peper en grof Zeezout

Millefeuille van aubergines en gedroogde ham Aanwijzingen

    Verwarm de oven voor op 180°C.
     
    Haal het vocht uit de aubergines: snijd de aubergines in plakjes en bestrooi beide kanten met grof zout.
    Leg ze tussen keukenpapier met een gewicht erop, 2 borden bijvoorbeeld, zodat het vocht eruit gaat.
    Laat zo’n 20 min trekken.
    Verwijder het zout nadien zeer grondig met een borstel of een keukenpapiertje.
     
    Intussen droog je de fijne plakjes ham gedurende 7 min in de warme oven.
    Leg ze op de rooster van de oven, zodat ze lekker krokant worden. 
     
    Bruin intussen ook de pijnboompitten even in de oven.
     
    Als de aubergines goed zijn afgeborsteld, bestrijk je ze met olijfolie en kruid je ze met peper. (Voeg zeker
    geen extra zout toe, dit gerecht is al zout genoeg op zichzelf. In ham zit al veel zout en ook de aubergines hebben al genoeg zout door de voorbereiding.)
     
    Leg ze op de rooster van de oven op 180°C gedurende 20 min.
     
    Leg de kleine tomaatjes in een vuurvast kommetje en laat de steeltjes eraan voor het decoratieve effect.
    Kruid ze met peper en giet er een scheutje olijfolie bij.
    Zet het kommetje met de tomaatjes 20 min in de oven bij de aubergines.
     
    Giet enkel een beetje olijfolie en een paar druppeltjes citroensap bij de rucola.
     
    Maak torentjes: begin met een plakje aubergine, leg daarop wat rucola, een tomaatje, wat pijnboompitjes en een plakje gedroogde ham en werk zo verder.

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

KCal: 202 kcal
Koolhydraten: 202g
Vet: 11g
Proteïnen: 15g

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept