Kalkoen curry met yoghurt
Easy
Cheap
Lekker wokgerechtje met kalkoen, groentjes met yoghurt.
 

Share This Recipe

Category: Hoofdgerechten Gevogelte gerechten
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingrediënten

400 g Kalkoenfilet
2 teentje(s) Knoflook
1 stuk(s) Rode peper (Spaanse of Thaïse)
25 g Wortelen
125 g Champignons
1 ste(e)l(en) Prei
1 blikje(s) Maïs (+/- 300g)
2 el Olie, met verse look
1 el Curry poeder
1 dl Kippenbouillon
1 dl Volle Yoghurt
Peper en zout
2 el Bieslook, fijngehakt

Kalkoen curry met yoghurt Directions

  1. Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes (Verwijder het hartje).
  2. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
  3. Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine plakjes.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  5. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  6. Laat de maïs goed uitlekken.
  7. Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
  8. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook met het kerriepoeder al omscheppend 2 minuten op hoog vuur.
  9. Voeg het pepertje en de worteltjes toe en bak die al omscheppend 5 minuten mee.
  10. Voeg de kalkoenstukjes toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin en gaar.
  11. Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
  12. Voeg de champignons, de prei en de maïs toe en warm alles omscheppend goed door.
  13. Roer de yoghurt erdoor en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
  14. Garneer met de bieslook.
  15. Lekker met witte rijst.
  16.  

Notes

 
 

Nutrition facts

Serving size diet

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.