Hartige taart met ui en Breydelspek
Super easy
Cheap

Een hartige taart met het edele Breydel spek

 
 

Share This Recipe

Category: Snacks, Salades, Broodjes Lunch
Seasons
Cuisine Type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_BELGIAN
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingredients

1 plak Zandeeg, ongezoet
500 g Uien, gepeld
100 g Boter
1 el Bloem
2 dl Melk
Nootmuskaat
Peper en zout
4 blaadje(s) Salie
1 takje(s) Rozemarijn
300 g Breydel spek, in blokjes

Hartige taart met ui en Breydelspek Directions

  1. Snijd de helft van de uien in fijne reepjes en versnipper de andere helft
  2. Smelt 30g boter op een zacht vuurtje en roer er de bloem door
  3. Voeg geleidelijk en onder flink roeren de koude melk toe.
  4. Voeg de gesnipperde uit toe en laat 5 min. doorkoken.
  5. Mix het geheel en zet apart.
  6. Stoof de gesneden reepjes ui in 30g boter.
  7. Voeg het spek, de gehakte salie en de rozemarijn toe.
  8. Leg het zanddeeg in de taartvorm en prik het hier en daar met een vork.
  9. Giet de mengeling in de taartvorm, schep het spek met de ui, en rozemarijn op de taart.
  10. Bak in een oven van 180°C gedurende 30 min.
  11. Leg het zanddeeg in de taartvorm en prik het hier en daar met een vork.
  12.  

Notes

 
 

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.